Články

Aktuálne informácie zo sveta bezpečnosti IT riešení

Acronis: podniky kladú pri zálohovaní najväčší dôraz na istotu obnovy dát, rýchlosť zálohovania a veľkosť záloh viac článkov »

Acronis: podniky kladú pri zálohovaní najväčší dôraz na istotu obnovy dát, rýchlosť zálohovania a veľkosť záloh

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, predstavil výsledky svojho lokálneho prieskumu, ktorý urobil tohto roku medzi svojimi predajnými partnermi. Z prieskumu vyplýva, že v súvislosti so zálohovaním kritických podnikových dát je pre slovenské podniky najdôležitejším atribútom zálohovacieho riešenia istota obnovy dát. Najčastejšie potom riešia zálohovanie fyzických serverov a virtualizovaných VMware strojov.


Ak slovenské podniky hľadajú riešenie na zálohovanie svojich dát, je pre nich najdôležitejšia istota obnovy dát (94 %), rýchlosť zálohovania (58 %) a veľkosť zálohy (35 %). Pre 28 % je tiež dôležitá funkcia overovania a pre 24 % potom replikácia virtuálnych strojov. Výsledky tak ukazujú na dôležitosť procesu obnovy dát, či už stratených či zneprístupnených, ktorý je rovnako kľúčový ako samotné zálohovanie.

„Je potrebné si uvedomiť, že hoci zálohovanie je kľúčový proces ochrany dát, bez ich spoľahlivej obnovy by v podstate stratil zmysel,” povedal Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení Acronis na českom a slovenskom trhu. „Preto vždy odporúčame našim zákazníkom, aby si proces obnovy sami otestovali alebo požiadali svojho dodávateľa, aby im predviedol na ich dátach ukážkovú obnovu. Tým jednak získajú istotu, že svoje potenciálne stratené dáta získajú späť, a jednak predstavu o celom procese vrátane času, ktorý by potrebovali na obnovu bežnej prevádzky spoločnosti.”

Čo sa týka skladby infraštruktúry, ktorou firmy zálohujú a prípadne obnovujú svoje dáta, najčastejšie riešia fyzické servery (38 %), virtualizované VMware stroje (31 %), stanice (21 %) a virtualizované Hyper-V stroje (10 %). Slovenské podniky preto stále častejšie hľadajú komplexné backup riešenia, ktoré dokážu zálohovať dáta zo všetkých možných prevádzkovaných zariadení, či už lokálne, do cloudu či v rámci hybridného zálohovania.

Spoločnosť Acronis ponúka na slovenskom trhu Acronis True Image 2016, najpredávanejšie zálohovacie riešenie, určené pre domácnosti a kancelárie, ktoré umožňuje vytvárať a ukladať zálohy celého počítača, súborov a adresárov lokálne a do cloudu. Pre firmy a organizácie ponúka riešenie Acronis Backup a Acronis Backup Advanced na lokálne a cloudové zálohovanie pracovných staníc, serverov a virtuálnych strojov. Viac na www.acronis.cz.

O spoločnosti Acronis

Acronis poskytuje riešenia na zálohovanie, obnovu po haváriách a bezpečný prístup. Produkty spoločnosti Acronis chránia dáta viac ako 5 miliónov jednotlivcov a 500 000 podnikov vo viac ako 145 krajinách. Poskytujú jednoducho použiteľné, komplexné a bezpečné zálohy všetkých súborov, aplikácií a operačných systémov naprieč všetkými prostrediami – virtuálnymi, fyzickými, cloudovými aj mobilnými. Na českom a slovenskom trhu spoločnosť pôsobí od roku 2003. Viac na www.acronis.cz či www.acronis.com.

Zdroj: Tlačová správa

Prevádzkovateľ nezodpovedá za obsah tlačových správ, ktoré sú preberané a publikované v plnom znení.

Prečo si vybrať nás?

Dôveryhodnosť

Na trhu pôsobíme už od roku 2008 a našu dôveryhodnosť potvrdzujú partnerstvá popredných spoločností v oblasti IT a hlavne množstvo spokojných zákazníkov, ktorí využívajú naše služby. Nie sme nováčikom a vieme, čo vaša IT infraštruktúra potrebuje a radi vám to ponúkneme. O našej kvalite hovorí aj certifikácia systémov manažérstva podľa normy ISO 9 001.

Profesionalita

Bezpečnosť vašich dát nedokáže chrániť len tak niekto. Obráťte sa teda na profesionálneho partnera. Naše bohaté skúsenosti potvrdzujú školenia, ktoré naši zamestnanci absolvujú pravidelne, aby vám vedeli vždy poskytnúť adekvátne rady a zabezpečiť tak plynulý a ničím nerušený chod vašej infraštruktúry. Sme vlastníkom certifikácie 27 001, takže vaše dáta sú u nás v bezpečí.

Efektivita

Neponúkame vám riešenia, ktoré sú pre vás zbytočné, len aby sme na vás zarobili. Našim cieľom nie je nanútiť vám robustné riešenie, ktoré budete využívať na minimum, no zároveň návrh štruktúry berieme vážne aj s ohľadom na prípadné plány rozvoja vašej spoločnosti. Prioritou pre nás je vaša spokojnosť a bezpečnosť vašich dát.

Referencie

EBA s.r.o.
Saneca Pharmaceuticals a.s.
CNC, a.s.
Slovak Telekom, a.s.
ASBIS SK spol. s r.o.
Trenčianska vodohospodárska spoločnosť a. s.

Kontakt


ReFoMa, s.r.o.
Dolné Rudiny 1
010 01 Žilina, Slovakia

+421 41/202 88 80 – sekretariát
+421 41/202 88 81 – technická podpora
+421 41/202 88 82 – obchodné oddelenie
IČO: 43892345
DIČ: 2022541378
IČ DPH: SK2022541378
Okresný súd Žilina, odd.: Sro, vl. číslo 20197/L

Bankové spojenie (IBAN):
SK13 1100 0000 0026 2582 3735